Et laksegl kan bruges i mange forskellige anledninger og bidrager altid til elegance, lige meget hvor simpel din afsending er. Derudover kombinerer de historie og kvalitet og kan symboliserer din personlighed.
Selvom processen ved at lave et segl er relativ simpel, så kræver det alligevel lidt teknik for at mestre denne kunst.
Ved at følge vores guide ”Hvordan anvender man sit laksegl”, bliver du hurtigt en ægte kalligraf.

Til denne guide anvender vi vores eget custom laksegl med design af eget logo.

Du skal bruge

  • Laksegl

  • Lakstang

  • Ske

  • Lighter eller tændt stearinlys

  • Konvolut eller anden overflade

  • Kniv

laksegl forberedelse

Step 1: Klargør lakken

afskåret lakstang

Step 2: Smelt lakken

lakstang

Step 3: Hæld lakken

guld lakstang

Skær ca. 0,5 – 1.0 cm. af din lakstang, al afhængig af størrelse på dit laksegl. Put det afskåret lak i din ske og tænd en ligther eller stearinlys.

Hold derefter din ske over den varme ild og vent til lakken er smeltet. Husk at have dit laksegl tæt ved hånden, så du er klar til at presse seglet imens lakken stadig er varm.

Når lakken er smeltet hældes lakken forsigtigt ned på valgte område. Prøv så vidt muligt at forme lakken i en cirkel på størrelse med en 2-krone.

Step 4: Så skal der stemples

laksegl og guld lak

Step 5: Hviletid

laksegl-med-lak

Step 6: Enjoy

laksegl-the-old-office

Når lakken er på plads, tages lakseglet i hånden og presses, med lidt kraft, ned over lakken. Husk at være sikker på, at stemplet vender korrekt.

Lad lakseglet hvile i ca. 10 sekunder og løft derefter lakseglet fri fra lakken.

Nyd resultatet.

Laksegl – Tips og Tricks

Øvelse gør mester

Det tager normalt et par forsøg før timingen, det rette tryk og den rette mængde lak er på plads. Derfor råder vi dig til, at teste dine første segl på et billigt stykke papir, så du på den måde ikke risikerer at ødelægge din rigtige overflade.

Opmåling

Har du svært ved at bedømme hvor stor omkreds dit segl skal være, da foreslår vi, at tegne et omrids, med blyant, af dit laksegl. På den måde ved du ca. hvor stort et område dit smeltede lak skal fylde.

Et nedkølet laksegl

Laver du en masse stempler på en gang, kan det resulterer i, at hovedet af dit laksegl bliver varmt og dermed ”klistre” sig fast til lakken. For at undgå dette, lad da lakseglshovedet røre en isterning inden hvert segl skal laves. Dette vil resultere i en hurtigere proces og et flottere og mere stramt look.

Produkter

Laksegl

I vores shop finder du laksegl med design af alle alfabetets bogstaver. Derudover udbyder vi custom laksegl i høj kvalitet. Et custom laksegl kommer i størrelserne 20mm, 25mm og 30mm. Send blot dit design til kontakt@theoldoffice.dk og vi vil besvare din forespørgelse hurtigst muligt. Derudover sælges håndtagene i 11 forskellige farver som alle er med til at give netop det udtryk du ønsker. Ved køb af et laksegl medfølger 1 rød lakstang.

Lakstang

Lakstænger findes i mange forskellige former, størrelser og farver. Derudover sælger nogle butikker lakstænger med væge. Vægen gør at du ikke behøver en ske til at varme lakken op, men at du derimod anvender lakstangen som et stearinlys og derved lader lakken dryppe ned på valgte område. Denne proces kræver ikke de store forberedelser, men tager alligevel ofte længere tid og giver sjældent lige så nøjagtige resultater, som ved brug af ske. En lakstang har dimensionerne 11 mm x 11 mm x 90 mm og kommer i pakker af 5 stk.

Overflade

Overfladen er logisk nok et utroligt vigtigt element i processen. For at seglet bliver så glat og præcist som muligt, skal overfladen være jævn og flad. Lakken sidder som udgangspunkt fast på de fleste former for papir og pap. Ønsker man at lave et segl som ikke klæber sig fast til overfladen, kan man med fordel lave sit segl på et stykke bagepapir. I vores shop finder du forskellige typer af konvolutter, som alle bidrager med et vintage look, hvilket er med til at give et sjovt og anderledes udtryk.

Skeer

Vi anvender specialfremstillet skeer til netop dette formål og arbejder på nuværende tidspunkt på, at tilføje disse skeer til vores sortiment. Har du ikke en specialfremstillet ske, så frygt ej. Du kan nemlig blot bruge en almindelig spise,- eller teske, hvilket fungerer efter samme hensigt. Disse er dog ofte af lidt tykkere materiale, hvorfor det kan tage et par ekstra sekunder før lakken er smeltet. Anvender du en spise,- teske, foreslår vi, at vælge en ske du ikke ønsker at bruge igen. Skeen bliver nemlig sodet og kan ofte være svær at få fuldstændig rengjort.

Har du spørgsmål til processen eller kender du til andre tips og tricks, så tøv ikke med at dele dine tanker i vores kommentarfelt nederst på siden. Vi håber du fandt denne artikel brugbar og glæder os til at se dig igen.

The Old Office
-Make it personal